Mangófelfújt recept a Michelin L'assiette or The Plate ajánlott Fausto's étteremből
2019. április 07. írta: StileDiVita

Mangófelfújt recept a Michelin L'assiette or The Plate ajánlott Fausto's étteremből

Legutóbbi posztunkban megnéztük, milyen új Michelin-csillagos helyek születtek Olaszországban idén. 

faustofelfujt.jpg

Itthon nincs olyan olasz étterem, amelyik csillagot vagy Bib Gourmand jelölést kapott volna, viszont van egy olyan hely, akik L'assiette or The Plate, vagyis Michelin-tányér ajánlásban részesültek, mégpedig a Fausto's étterem Giorgio Cavicchiolo séffel és Fausto di Vora tulajdonossal a konyhában. Viszonylag friss ez a kategória a Michelin Guide életében. Olyan éttermeknek ítélik oda, akik egyszerűen csak jó ételeket szolgálnak fel. Magyarországon 18 ilyen hely található. 

Egy nagyon könnyű receptet hoztam most tőlük, ami még akár a mai ebédhez is gyorsan elkészíthető. 

MANGÓFELFÚJT 

HOZZÁVALÓK:

6 db tojás sárgája

4 db tojás sárgája

11 dkg cukor

30 dkg mangó püré

25 gr liszt

30 gr tej

2 ek porcukor

10 gr vaj

ELKÉSZÍTÉS:

A tojássárgáját habosra kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet és elkeverjük. A tejet felmelegítjük kb. 80 fokra, majd a tojássárgájához keverjük, s közvetlenül utána a mangópürét is hozzáadjuk. Egy tálba vizet melegítünk, s a gőz fölött folyamatosan keverjük addig, amíg krémmé nem áll össze. Vigyázzunk, hogy ne forrjon fel. Ezután hűtőben lehűtjük. 

A fehérjét kemény habbá verjük úgy, hogy közben lassan adagoljuk hozzá a porcukrot. Ha kihűlt a mangószósz, a fehérjehabot lassan hozzákeverjük. 

A szufléformákat kivajazzuk, ha van kedvünk, mandulaforgácsot is szórhatunk bele, majd beleöntjük a mangós habot. 190 fokra előmelegített sütőben 9 percig sütjük. 

A bejegyzés trackback címe:

https://stiledivita.blog.hu/api/trackback/id/tr8414744923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása