Legutóbbi posztunkban megnéztük, milyen új Michelin-csillagos helyek születtek Olaszországban idén.
Itthon nincs olyan olasz étterem, amelyik csillagot vagy Bib Gourmand jelölést kapott volna, viszont van egy olyan hely, akik L'assiette or The Plate, vagyis Michelin-tányér ajánlásban részesültek, mégpedig a Fausto's étterem Giorgio Cavicchiolo séffel és Fausto di Vora tulajdonossal a konyhában. Viszonylag friss ez a kategória a Michelin Guide életében. Olyan éttermeknek ítélik oda, akik egyszerűen csak jó ételeket szolgálnak fel. Magyarországon 18 ilyen hely található.
Egy nagyon könnyű receptet hoztam most tőlük, ami még akár a mai ebédhez is gyorsan elkészíthető.
MANGÓFELFÚJT
HOZZÁVALÓK:
6 db tojás sárgája
4 db tojás sárgája
11 dkg cukor
30 dkg mangó püré
25 gr liszt
30 gr tej
2 ek porcukor
10 gr vaj
ELKÉSZÍTÉS:
A tojássárgáját habosra kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet és elkeverjük. A tejet felmelegítjük kb. 80 fokra, majd a tojássárgájához keverjük, s közvetlenül utána a mangópürét is hozzáadjuk. Egy tálba vizet melegítünk, s a gőz fölött folyamatosan keverjük addig, amíg krémmé nem áll össze. Vigyázzunk, hogy ne forrjon fel. Ezután hűtőben lehűtjük.
A fehérjét kemény habbá verjük úgy, hogy közben lassan adagoljuk hozzá a porcukrot. Ha kihűlt a mangószósz, a fehérjehabot lassan hozzákeverjük.
A szufléformákat kivajazzuk, ha van kedvünk, mandulaforgácsot is szórhatunk bele, majd beleöntjük a mangós habot. 190 fokra előmelegített sütőben 9 percig sütjük.