Augusztus végéig kipróbálhatjuk, sőt, együtt is aludhatunk Leonardo da Vinci alkotásaival
2019. július 05. írta: StileDiVita

Augusztus végéig kipróbálhatjuk, sőt, együtt is aludhatunk Leonardo da Vinci alkotásaival

Nagy valószínűséggel nem túlzunk akkor, amikor azt mondjuk, az 500 évvel ezelőtt élt Leonardo da Vinci az eddigi legsokoldalúbb tehetség volt a Földön. 

Kapcsolódó kép

Korát meghazudtoló fejlesztései voltak a festészet és szobrászat terén, tudósként és  feltalálóként olyan eszközöket tervezett meg, mint a mai autónak vagy a sárkányrepülőnek az alapja, de elismert volt mérnökként, geológusként, botanikusként, zenészként, építészként, matematikus anatómusként, térképészként és csillagászként is egyaránt. Talán nehezebb lenne olyan területet találni, amiben nem jeleskedett valamilyen módon.

A képen a következők lehetnek: belső tér

A világ számos országát megjárt, Leonardo születésének 500. évfordulójára emlékező vándorkiállítás a nyár folyamán is várja Budapesten a látogatókat egy olyan interaktív kiállítás keretében, ahol a szabad fotózás mellett nem csak nézhetik - akár VR szemüveg segítségével - a alkotásokat, de megszerelhetik vagy akár meg is festhetik. S ha még mindez nem volna elég, a Da Vinci tévécsatorna a legkisebbeknek otthonra is elviszi az élményeket, s amelyik kisgyerek szeretne egy éjszakát eltölteni Leonardo munkái között, július 18-án, a Da Vinci Kids pizsamapartin megteheti. S a sornak még itt nincs vége! 

Nem érhető el leírás a fényképhez.

A szervezők a Da Vinci Nyári Napközivel a kíváncsi, vagy a kulturális tanulmányait szélesíteni akaró gyerekeket célozzák meg egészen 2019. augusztus 27-ig, ahol minden hétköznap játékos formában inspirálják a gyerekeket a művészetek, a tudomány és a technika területein. A napközi reggel 9:00-től délután 17:00-ig a hét minden napján más tematikával várja a kicsiket. Egy-egy nap gerincét három alappillér biztosítja: interaktív múzeumpedagógiai foglalkozás, Da Vinci Kids élményóra és külsős kulturális program. A belépőjegy mellé ajándékba 3 hónapos Da Vinci Kids alkalmazás előfizetést is jár.

A képen a következők lehetnek: cipők és asztal

Az 5 nap 5 témakör struktúra előnye, hogy bármelyik napra lehet hozni a gyerekeket, akár több napra vagy egy hétre is vásárolható bérlet, ami több mint egy hónapig felhasználható. De ha valaki csak 1-2 napra szeretné felügyelet alatt és minőségi programon tudni a gyermekét, annak is ideális a Da Vinci Nyári Napközi.

Hétfő:
Tudomány, Matek & Technika
Múzeumpedagógiai program: Da Vinci találmányai és kódfejtés
Da Vinci Kids élményóra: Csináld magad okosságok
Külsős kulturális program: Földalatti Vasúttörténeti Múzeum

Kedd:
Játék & Alkotás
Múzeumpedagógiai program: Da Vinci festészete, szimbólumkutatás
Da Vinci Kids élményóra: Művészi kézügyesség
Külsős kulturális program: Bazilika templom

Szerda:
Történelem & Hírességek
Múzeumpedagógiai program: Én Leonardo
Da Vinci Kids élményóra: Törivadászok
Külsős kulturális program: Budai vár

Csütörtök:
Kultúra
Múzeumpedagógiai program: Reneszánsz hétköznapok
Da Vinci Kids élményóra: Történelem másképp
Külsős kulturális program: Vajda Hunyad vár

Péntek:
Élet & Természet
Múzeumpedagógiai program: Leonardo és a természet
Da Vinci Kids élményóra: Állati logika és az emberi agy titkai
Külsős kulturális program: Sas-hegyi kilátó

A képen a következők lehetnek: 6 ember, belső tér

A képen a következők lehetnek: 4 ember, ülő emberek

A méltán népszerű ottalvós sorozat, a Da Vinci Kids pizsamaparti 2019. július 18-án várja ismét a kicsiket. A kiállításon rendezett éjszakai kalandtúrán fény derül Leonardo festményeinek rejtett titkaira. A közös nyomozás során a résztvevők szimbólumkutatók lehetnek, és nem csak a rejtett jelekkel, de azok jelentésével is megismerkednek. A kaland során a mester személye köré szőtt elméleteket, feltételezéseket is közelebbről megvizsgálják. A kapcsolódó Da Vinci Kids élményórán a csatorna legújabb sorozatainak segítségével ismerkednek meg a gyerekek Leonardo Da Vincivel és a reneszánsz korszakkal. A kalandok végén a résztvevők a
kiállítási térben töltik a teljes éjszakát.

A kiállítás ötletgazdái viszont nem csak a kicsikre, hanem a felnőttekre is gondoltak, ahol nem szokványos tárlatvezetéssel és exkluzív nyári kódfejtős csomaggal várják az érdeklődőket. Üdvözlő itallal és falatkákkal indul az este. Aki látta a híres Da Vinci kód filmet, vagy olvasta a könyvet már tudja, hogy Leonardo nevéhez mennyi rejtély és misztikum fűződik. Ezekből merítve rakták össze a titkos kódkereső programot, amelynek segítségével Leonardo életét és munkásságát még részletesebben lehet megismerni. S mindennek a célja a kincses láda kinyitása, ami ajándékot rejt a társaságnak. 

A képen a következők lehetnek: belső tér

A kiállítás helyszíne: Central Passage, 1061 Budapest, Király u. 8-10.

Bővebb információk ITT 

A bejegyzés trackback címe:

https://stiledivita.blog.hu/api/trackback/id/tr6914926948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.