Marc Ange, az olasz származású világsztár-designer várja a vendégeket az idei S/ALON BUDAPESTEN
2019. szeptember 10. írta: StileDiVita

Marc Ange, az olasz származású világsztár-designer várja a vendégeket az idei S/ALON BUDAPESTEN

Az alig több mint 40 éves Marc Ange neve fogalom a szakmában. A Rómában született, majd Párizsban nevelkedő tervező alkotásai a valós és valótlan, tökéletesség és tévedés, harmónia és véletlen közötti örök egyensúlyt jelenítik meg, az alkotó tudatalattijának gyönyörű megtestesüléseiként. Nem véletlen tehát, hogy olyan ikonikus márkáknak tervezett termékeket és tereket, mint a Jean Paul Gaultier, a Christian Louboutin, a Paco Rabanne, a Prada, a Louis Vuitton, a Ferrari, a Moët&Chandon, az Orient Express, és még sokan mások.

S most a világsztár Budapestre érkezik szeptember 20-22-ig a S/ALON BUDAPEST Lakástrend Kiállításra, ahol a mindennapi tárgyak, terek és bútorok formatervezését járja körül és mutatja be a Milánói Design Hét leglátogatottabb kiállítása, az „An Extraordinary World, azaz Egy rendkívüli világ”.

 

ma6.jpg

 

Marc Ange 1978. április 11-én született Rómában. Hivatalos életrajza a következővel kezdődik:

 

"Marc Ange Róma szent városában született, a Vörös Brigádosok terrorizmusa alatt, egy gyökerek nélküli családban, szürreális történettel a művészet, a vallás és teljes őrület határán.”

839218584-2-707x1000.jpg 

Anyja festőnő, aki egy gazdag, római családból származik, ahol mindenki a művészetnek szentelte az életét. Apja egy szicíliai-francia-spanyol gyökerekkel rendelkező kalandor-üzletember. Marc Ange 5 éves korában szüleivel Franciaországba emigrált, majd 2002-ben visszatért Olaszországba, hogy elindítsa autótervező karrierjét egy torinói nagyvállalatnál. Majd 2008-ban mégis Franciaország mellett döntött, s megalkotta a ma már világhírű Bloom Room ügynökséget. A gyorsan jövő népszerűség hoztam meg számára a munkákat a világ legelismertebb brand-jeinél, a Louis Vuittonnál, Moët&Chandonnál, Jean-Paul Gaultienél, Paco Rabannaál, Penhaligon's-nál, Peugeotnál, Citroennél, Ferrarinál, és még sorolhatnánk.

 

ma2.jpg

 

2011-ben életre hívta a Chimère Edition-t Frédéric Stoulssal, az első kortárs bútorgyártó céget, ahol állatoknak terveznek berendezéseket.

2012-ben Julien Bolognával közösen létrehozták a csúcskategóriás Champagne márkát, a Le Bal du Hibou-t.

 

bal-du-hibou-champagne-design-marc-ange-bloom-room.jpg

 

2017-ben Marc Ange megnyitotta a Bloom Room Los Angeles ajtaját, majd ugyanebben az évben bemutatta az LJ Edition első bútorgyűjteményét, a „Le Refuge”-t, amelyben óriási pálmalevelek fednek mindent éppúgy, ahogy a kaliforniai házában, ami ihletet adott a kollekcióhoz is.

 

ma5.jpg

 

ma9.jpg

 

ma10.jpg

 

A francia-olasz művész és tervező jól ismert arról, hogy lélegzetállító bútordarabokat helyez el olyan terekben, melyek egy rég elfeledett, szinte gyermeki álom ködös emlékét idézik vissza. A 2019-es Milánói Design Héten az „An Extraordinary World” című kiállításával jelent meg, melynek a pompás Palazzo Cusani adott otthont, egy impozáns 17. századi palota a Fuorisalone központjának is nevezhető Brera Design Kerület szívében.

 

ma1.jpg

 

Az elfeledett gyerekkori álom megvalósítása nem idegen Marc Ange-tól, ugyanis komor gyerekkora, melynek középpontjában a hozzá szólni nem akaró testvér állt, képezi Marc művészi univerzumának alapjait: ambivalencia és kontraszt, ahol a tökéletesség csakis hibákon keresztül létezhet, harmónia és veszély kíséretében. Ebbe a nem mindennapi világba helyezi bele a gyerekkorának valódi és irreális képzelgéseit, valamint a naív és nosztalgikus remény érzését. S akkor még nem beszéltünk a filmek nyújtotta inspirációról, olyan rendezőkkel a központban, mint Luchino Visconti, Michelangelo Antonioni, Federico Fellini, Alejandro Jodorowsky, Stanley Kubrick és David Lynch.

 

ma8_1.jpg

 

2019. szeptember 20-22. között a Budapest Arénában tehát Magyarországon először lesz megtekinthető a varázslatos menedék. A magával ragadó enteriőrben helyet kap Le Refuge de la Nuit heverő, a Refuge álló és asztali lámpák variációi, az Astral dohányzóasztal, valamint a pók-szerű Les Araignées karosszékek és az Araignée szófa is, melyek Marc gyermekkori félelmeiből, álmaiból és friss élményeiből táplálkoznak.

 

ma3.jpg

 

ma7.jpg

Érdemes figyelemmel kísérni a designer munkásságát, hiszen decemberben az olasz luxusmárkának, a Visionnaire-nek készít limitált kiadású kapszulakollekciót, mely az állatvilág által inspirált átmenet művészet és formatervezés között, és amit a 2019-es miami Art Baselen mutatnak be a Visionnaire bemutatóteremben még ugyanabban a hónapban.

 

Bővebb információ:

http://www.salonbudapest.hu/

https://www.facebook.com/salonbudapest/

A bejegyzés trackback címe:

https://stiledivita.blog.hu/api/trackback/id/tr1415055978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása