Elstartolt a negyedik Olasz Gasztronómiai Világhét a tudatos táplálkozás és ízléskultúra jegyében
2019. november 18. írta: StileDiVita

Elstartolt a negyedik Olasz Gasztronómiai Világhét a tudatos táplálkozás és ízléskultúra jegyében

A november már egy ideje az olaszoké Budapesten. Hiszen a legjobb filmekkel érkezik hó elején az Olasz Filmfesztivál, amit szinte azonnal követ a gasztronómiai világhét. Minden évben jobbnál jobb előadásokat lehet hallgatni érdekesebbnél érdekesebb témákban, amit mindig az olasz konyha legfinomabb fogásai követnek. Nincs ez idén sem másképp november 18-a és 24-e között, a negyedik Olasz Gasztronómiai Világhéten.

cocina-italiana-848x477x80xx.jpg

Az idei év főszereplője a rizottó, a nyers pármai sonka, a parmezán, a modenai balzsamecet, az extra szűz olívaolaj és persze a bor, vagy ahogy Leonardo nevezte, „a kellemetes nedű”.

November 18-án hétfőn került sor az első „Nemzetközi Alessandro Narducci díj” kiosztójára, amelynek díjazottjai a fiatal szakácstehetségek közül kerülnek ki. Idén három vendéglátóipari iskola, a Datini di Prato (Toszkána), az Aldo Moro di Santa Cesaria (Puglia) és a Tor Carbone (Lazio) diákjai mérték össze a tudásukat egy mesterkurzus keretén belül, ahol a fiatalok a saját régiójuk fogásait készítették el.

Ezt követően, 19-én, kedden Luisa Torri egyetemi tanár, a pollenzói Gasztronómiai Tudományok Egyeteme Érzékszervi Vizsgálatok Laboratóriuma igazgatójának vezetésével a balzsamecet alapanyagául szolgáló mustok illatait fedezhetik fel az érdeklődők a lágy textúrájú parmezán sajt kíséretében. Este az „Ízlés szerint fűszerezve” című film vetítésén pedig Arturo chef életének viszontagságait ismerhetik meg a nézők.

A pármai sonka különleges ízvilágát ismerteti meg az érdeklődőkkel 20-án, szerdán szintén Luisa Torri két cég termékéknek az összehasonlításával, majd este egy érdekes, a „Leonardo és a bor” című dokumentumfilm segítségével kaphatnak betekintést az érdeklődők a híres lángelme szőlőültetvényeire, amit a vetítés után meg is lehet kóstolni.

Csütörtökön és pénteken pedig szakmai képviselőket várnak izgalmas előadásokra. Csütörtökön egy, a Nebih-hel közösen szervezett konferencián a vendéglátóiparban dolgozók kaphatnak hasznos információkat egy szakmai borkóstolóval egybekötött szemináriumon, pénteken pedig az újságírók és a turisztikai szektorban működő vállalkozások képviselői vehetnek részt egy interaktív, minden érzékszervre ható utazáson, miközben megismerhetik néhány olasz régió jellegzetes fogásait.

A részletes program itt található:

volantino_prg_settimana_cuc_it_2019-page-001_1.jpg

volantino_prg_settimana_cuc_it_2019-page-002.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://stiledivita.blog.hu/api/trackback/id/tr2315312550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása