November 19-től egy héten át ismét Olasz Gasztronómiai Világhét Budapesten
2018. november 17. írta: StileDiVita

November 19-től egy héten át ismét Olasz Gasztronómiai Világhét Budapesten

Idén harmadik alkalommal kerül megrendezésre a minden évben hatalmas sikert arató Olasz Gasztronómiai Világhét november 19 és 25 között. Több mint 300 olasz diplomáciai képviselet és kultúrintézet szervezésében, közel 1000 program valósul meg világszerte.

olaszgasztrovilaghet.JPG

Budapesten az Olasz Nagykövetség az Olasz Kultúrintézettel, az Olasz Kereskedelemfejlesztési Intézettel (ICE Budapest), az Olasz Turisztikai Hivatallal (ENIT) és az Olasz Kereskedelmi Kamarával karöltve egy olyan eseménysorozatot rendez, amelynek középpontjában az olasz minőségi konyha, az olasz vidékek története, az olasz konyhaművészet irányzatai állnak, valamint a mediterrán étrend, amely az olasz népet a világ legegészségesebb nemzetei közé emeli. A 2015-ös Milánói Világkiállítás nyomán, Olaszország az Olasz Gasztronómiai Világhét program-sorozattal azokra a sajátosságokra szeretné felhívni az érdeklődők figyelmét, amelyek az olasz konyhát fémjelezik: minőség, fenntarthatóság, kultúra, élelmiszerbiztonság, ételhez való jog, nevelés, identitás, termőterület, biodiverzitás.

A III. Olasz Gasztronómiai Világhét főbb programjai:

2018. 11. 19. hétfő - 18.30 Étel és irodalom – színházi előadás Maria Teresa Ruta, Guenda Goria és Silvia Siravo a világirodalom ismer szerzőinek hangján, a történelemben, a filozófiában, a pszichológiában, a zenében és a költészetben tett utazáson keresztül mesélnek az ételnek az életben betöltött szerepéről.

Helyszín: Olasz Kultúrintézet – Verdi terem

2018. 11. 20. kedd - 18.00 Egy amerikai Rómában - filmvetítés; Nando Moricone szerepében Alberto Sordi

Helyszín: Olasz Kultúrintézet – Moziterem

2018. 11. 22. csütörtök - 11.30-13.00 Hagyomány és minőség. Utazás a regionális olasz borok világában  Vendég: Barbara Tamburini, nemzetközi hírű borszakértő. A szakértő a beszámoló első részében az olasz borászatok kiemelkedő színvonalának kialakulásáról tart előadást, majd 10 olasz régió ízvilágával ismerkedhetünk meg 1-1 kiváló boron keresztül.

Helyszín: Hotel Marriott, Erzsébet bálterem

2018.11.22. csütörtök - 17.30 Apericena és tradicionális Puglia-i termékkóstoló az este folyamán lehetőség lesz megkóstolni azokat a tipikus Puglia-i termékeket, melyek a Mediterrán étrend alapjai.

Helyszín: Ristorante Gustolato

A rendezvény teljes programja itt érhető el.

A rendezvényhét teljes időszaka alatt a résztvevő éttermek diéta menü kóstolóval várják a vendégeket. 

olaszettermek.JPG

 

A bejegyzés trackback címe:

https://stiledivita.blog.hu/api/trackback/id/tr3114377885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása