Olaszország több, mint prosecco...megkóstoltuk a világhírű Ferrari pezsgőket, amit mostantól bárki megtehet Budapesten is
2019. május 21. írta: StileDiVita

Olaszország több, mint prosecco...megkóstoltuk a világhírű Ferrari pezsgőket, amit mostantól bárki megtehet Budapesten is

Van egy százéves múltra visszatekintő pezsgő, amely készítője szerint az olasz életszeretetet és ízlést adja vissza, és csakis a legjobbak között emlegetik. Mi más volna a neve, mint Ferrari? Megkóstoltuk! 

kep_5.jpg

A Ferrari pezsgők nem csak Olaszországban vezetnek minden listát, de a világ élvonalába is tartoznak. A nagyrészt chardonnay-ből, kizárólag méthodo classico eljárással készült habzók méltó versenytársai a champagne-oknak. Az idei Gourmet Fesztiválon hat tételt kóstoltunk végig, miközben Matteo Burani, a Ferrari export menedzsere és Márkus György, nemzetközileg elismert champagne-szakértő előadás-beszélgetését hallgattuk.

eloadok_ferrari_728.jpg

A sort a Ferrari Maximum Brut-tel kezdtük, ami gondosan kiválogatott, 100% chardonnay-ből készül, rendkívül illatos és intenzív, friss ízű. Édes kíséret a desszerthez, ezért érdekes vége az étkezésnek. Mély szalmasárga színű, illatában érett gyümölcs, mogyoró és tarka virágok találkoznak. Megízlelve friss, élénk és felkavaró, csodálatos pezsgésével és teltségével hívja fel magára a figyelmet.

9e34060f-7ec5-47dd-98b0-4599067aeb6e.jpg

Ferrari Maximum Rosé volt a folytatás. Ebben a sokoldalú és bársonyos Trentodoc-ban a piros bogyók illata és ízjegyei dominálnak. A vadon élő szamóca és a piros ribiszke kifinomult ötvözete a galagonya virágának friss érzésével. Friss és gyümölcsös, egy kis csavarral, amit az édes mandula íze garantál. 

73236b98-45e6-45ab-bd8a-3b8d92487620.jpg

Következett a Ferrari Perlé Zero, ami a leginkább kifejezi a szőlőültetvényeken termő chardonnay lényegét, 0% cukortartalommal. 

5c78dc02-b1b2-4198-96c5-2ee30765b604.jpg

A folytatásban a Ferrari Perlé következett, az igazi és hamisítatlan stílusikon. A legjobb szőlőültetvények chardonnay-át használják, hogy ezt a vintage Trentodoc-ot elkészítsék. Ez az a pezsgő, amely a legjobban összefoglalja a Ferrari művészetét, kifejezetten elegáns ízével. Színe szalmasárga, halvány arany kiemeléssel. Illata intenzív, különös ravaszsággal a mandulavirág és alma keverékével, egy csipet fűszerességgel, amit a kevéske ropogós kenyér biztosít. Tiszta és elegáns, nagyon tartós, lekerekített ízekkel, amelyeket a könnyű gyümölcsös érzés vesz át. 

e5af9d7e-9020-4eaa-ae9b-f47bd2e06c55.jpg

Az utolsó előtti tétel a Ferrari Lunelli Riserva volt, a hagyományosan innovatív habzó. A Villa Margon-t körülvevő chardonnay szőlőültetvényekből származik ez a Trentodoc, amelynek érlelése hosszú ideig tölgyfahordóban történt, ezért az íze rendkívül gazdag és összetett. 

c4d3c499-328e-42dc-b30f-918777ac0f06.jpg

S a sort az igazi ikon zárta, a Ferrari Giulio Ferrari. Ez a címke mögött bújik meg a világ legjobb olasz pezsgője, amely képes megfelelni az idő kihívásainak, és valóban legendássá tud válni. Világos szalmasárga színű, arany fénnyel. Nagyon finom, ritka illatú, ahol a szőlő illata keveredik mézzel, vaníliával és fehér csokoládéval. Elegáns és kiegyensúlyozott, bársonyos, gazdag testtel; a vanília, az akácvirág, a méz és a száraz széna ízét a virágos illatokkal kombinálják; mindezek együtt biztosítják, hogy a bor nemes és hosszan tartó legyen.

2bd2009f-b914-4e6f-b67e-9e15921f8a17.jpg

S végül egy 8 perces kisfilm arról, hol és hogyan készülnek ezek a nem mindennapi pezsgők, melyek Budapesten a Champagne Shop-ban kaphatók. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://stiledivita.blog.hu/api/trackback/id/tr8814843290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása