ManueL-t karácsonyra
2015. december 08. írta: StileDiVita

ManueL-t karácsonyra

 

 

Van persze néhány olasz termék, amiket nagyon szeretek, de tagadhatatlanul a ManueL az egyik legmeghatározóbb. A csúcs minőségén túl mindenképp erős érv mellette, hogy mindene van, ami egy igazi ínyencnek szükséges lehet - így tehát már a karácsonyi ajándékokat is meg lehet oldani egy kalap alatt -. 

Az olasz családi vállalkozásból nemzetközi kávépiaci szereplővé vált ManueL márka idén ünnepli 40. születésnapját. Az észak-olaszországi De Giusti család második generációja felel azért, hogy a Conegliano-beli gyárból prémium minőségű kávék kerüljenek forgalomba világszerte. A vállalat három kontinensről szerzi be a nyerskávét, főleg arabicákat, de a keverékek kiegyensúlyozottsága miatt kiváló robustákat is használnak.

A jelenlegi vezetők, vagyis az egykori gyermekek szinte a pörkölőüzemben nőttek fel, így mindent tudnak a feldolgozás folyamatáról, az állandó minőség biztosításáról, ezért a cég legnagyobb beruházásai a technológiai fejlesztések. A legmodernebb eszközökkel felszerelt üzemből látják el partnereiket több mint ötven országban, de nemcsak a technológia, hanem a termékválaszték is fejlődött és bővült a proseccótól a panettonéig az elmúlt évtizedben.

press_manuelvalasztek.jpg

Itthon is otthon van a ManueL

Magyarországon tizenkét éve van jelen a márka, a szintén családi vállalkozásban működő M. Kávé Import Kft-nek köszönhetően. A ManueL Caffé Hungary jelenleg több mint 200 hazai horeca-partnert szolgál ki, s budapesti, kilencedik kerületi központjában az iroda és a raktár mellett megnyitott egy delikát üzlet és kávézó is. Az apró, de annál olaszosabb ManueL Caffé&Delicate-ben persze nemcsak kávé, hanem az anyavállalata teljes szortimentje megtalálható.

KÁVÉ

A gasztro-partnerek ötféle szemes kávékeverékből választhatnak egykilós és kétkilós kiszerelésben, 70-100% között mozog a blendek arabica aránya. Nemcsak az íz, hanem a forma is különleges, hiszen fekete és fehér fémhengerbe csomagolva érkezik a kávé a vendéglátóhelyi ügyfelekhez, ami hatékonyabb tárolás szempontjából, és jobban megőrzi az aromaanyagokat.

A fogyasztók szintén többféle őrölt és szemes kávé közül választhatnak „téglás” fóliacsomagolásban és fémhengerben egyaránt, 125 gr és 250 gr kiszerelésben.

Aki pedig inkább helyben kóstolna a ManueL hazai delikát üzletében, a ristrettótól a latte macchiatóig rendelhet akár a tulajdonosoktól. Laczó Csilla és Csaba baristákat lepipáló szakértelemmel készítik el a kért kávéitalt, a helyben rendelt forró csokoládéhoz pedig saját találmányuk a hideg tejkrém, ami nem túlzás, tényleg fantasztikus.

A mediterrán hangulathoz még decemberben is kiülhetünk a teraszra, meleg pokróc mindig van a széktámlán, és ha nagyon fázunk, jöhet a tea vagy a forró csoki.

Egy kávés cég nemcsak kávéban jó

A vállalat az elmúlt egy évtizedben felismerte, hogy nemcsak kávéval érdemes kereskedni, hiszen a vendéglátóhelyek számára is egyszerűbb, ha egyetlen partnertől vásárolhatnak minél több terméket. Mivel a család prosecco-szőlőbirtokkal rendelkezett Coneglianóban, idővel a saját vállalatuk számára kezdték el hasznosítani a területet, így született meg a De Giusti prosecco, amit dry és extra dry változatban készítenek.

A prosecco alapvetően édesebb szőlő, mint a champagne alapját adó fajták, így ennek az eredetvédett olasz buborékos italnak a dry verziója azok számára is jól esik, akik nem rajonganak annyira a száraz ízekért. 

FORRÓ CSOKOLÁDÉ

A téli szezon legnépszerűbb terméke a forró csoki, s a ManueL ebben is izgalmas választékot képvisel. Hatféle változatban: ét-, tej-, fehér-, mogyorós, narancsos-fahéjas és kókuszos verzióban érhető el. Mind a vendéglátóhelyek, mind pedig az otthoni fogyasztók megvásárolhatják húsz tasakos és kilós kiszerelésben is ezeket a forró finomságokat.

TEA

Szintén népszerű téli ital a ManueL tea, ami szálas és filteres formában, több mint harminc ízben létezik. A vállalat felkutatta a két legjobbnak tartott olasz gyártót, így Bolzanóban és Firenzében készülnek a teák a ManueL saját csomagolásában.

A szálas teák közül a zöldtea, a menta, a fahéjas „téli ölelés” és a gyümölcsös „szerelmi álom” a teások kedvence, a filteresek pedig egyformán nagy népszerűségnek örvendenek a fűszeres, gyümölcsös ízektől kezdve a mentáig és a kamilláig.

PANETTONE

Az italok mellett a termékpaletta része lett az olaszok egyik kedvence, a panettone sütemény. Az eredetileg asztalt gyümölcsökkel, búzalisztből készített vajas kelt tésztának manapság számtalan verziója létezik, a De Giustik pedig ebben is a tökéletességet célozták meg. Hosszas tesztelés után választották ki az egyik legjobb veronai cukrászmestert, s az üzem a család kérésére egyedi panettonét gyárt ManueL kávékrémmel és csokoládédarabokkal töltve, félkilós kiszerelésben.

OLÍVA

Az élelmiszerek választéka a jövőben tovább bővül, hamarosan piacra kerül a saját olívaolaj is, melynek előállítása szintén a legmegfelelőbb partnerek bevonásával történik.  

 

PARTNEREK

A ManueL Caffé Hungary, vagyis az M. Import Kft országos szinten jelen van kávézókban, éttermekben és szállodákban is, köztük olyan gasztronómiailag is izgalmas helyeken, mint a balatonszemesi Kistücsök, a csopaki Márga bisztró vagy a győri La Mareda étterem.

Partneri körét folyamatosan bővíti a hazai forgalmazó, legutóbb a pécsi Árkád bevásárlóközpontban újonnan nyílt Millers Café beszállítója lett a ManueL. 

Szerencsére nemcsak a vendéglátóhelyek közönsége örülhet a hideg-meleg ínyencségeknek, hanem a ManueL Caffé&Delicate vevői is. Hétköznap délután négy óráig várják mindazokat, akik otthonra vásárolnának a csészéjükbe valót, de akár karácsonyi ajándékcsomag is elkészülhet az üzletben, hiszen bárki összeállíthat egy ellenállhatatlan szettet teákból, proseccóból, panetonnéból és persze kávéból.

Ha ez valakinek még nem lenne elég, akkor itt folytathatja a nézelődést és olvasgatást:

www.manuel.hu

https://www.facebook.com/ManueLCaffeDelicate/

https://www.facebook.com/ManueLCaffeHungary/

A bejegyzés trackback címe:

https://stiledivita.blog.hu/api/trackback/id/tr614198391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása