Az olasz Ferrari champagne az ide Gourmet Fesztiválon debütál
2019. május 15. írta: StileDiVita

Az olasz Ferrari champagne az ide Gourmet Fesztiválon debütál

A természetes eleganciával rendelkező Ferrari – ami az olasz művészet legcsodálatosabb megnyilvánulásai közé tartozik - olyan stílusikonná vált mára, amely már az első kortyban is megmutatkozik a veleszületett ízevilágnak és a „savoir vivre” – élet élvezése - életérzésnek köszönhetően, valamint annak a tipikus olasz attitűdnek, amitől egy pohár Ferrari minden pillanata teljes és tökéletes élményt kínál.

Pedig, ha buborékos és olasz, akkor egyértelműen a prosecco lenne a válasz. De hogy kerül akkor egy champagne az olaszokhoz, amikor köztudott, hogy champange-nak csak az nevezhető, ami az azonos nevű francia területen készül. És mégis! Az idei Gourmet Fesztiválon debütál a legnívósabb nem champagne-i klasszikus pezsgők között számon tartott, trentói Ferrari pincészet. A látogatók az olasz pezsgőház szakembere segítségével ismerkedhetnek meg a legjobb tételekkel egy mesterkurzuson május 18-án 16 órakor, vagy egy pezsgős ebéden szintén május 18-án 13 órakor, ahol az italokhoz exkluzív ebédet főz Széll Tamás és Szulló Szabina.

De nézzük meg kicsit részletesebben, mit is tud ez a pincészet, s mire számíthat az a vendég, aki ellátogat a fesztivál mesterkurzusára.

A díjakról...röviden.

  • 2016: Először nyeri el az „Év pezsgőtermelője” címet a "Champagne & Sparkling Wine" világbajnokságon
  • 2017: A „Champagne & Sparkling Wine” világbajnokságon a Ferrari Trento ismét az „Év pezsgőtermelője” a 2014-es Perlé és 2007-es Blanc de Blanc-al
  • A 2017-es világbajnokságon a pincészet további TrentoDOC termékei is aranyéremben – összesen 11! – részesültek, melyek az alábbiak:

Ferrari Maximum Brut Magnum NV, Trentodoc

Ferrari Maximum Rosé NV, Trentodoc

Ferrari Perlé Magnum 2010, Trentodoc

Ferrari Perlé Rosé Riserva Magnum 2010, Trentodoc

Ferrari Perlé Nero Riserva Magnum 2008, Trentodoc

Ferrari Riserva Lunelli Magnum 2008, Trentodoc

Mindezek után valóban nem kell senkinek aggódnia, aki befizet a pincészet mesterkurzusára, hiszen nem mindennapi élményben lesz része.

S hogy mit érdemes tudni magáról a pincészetről?

A történet 1902-ben, Giulio Ferrari-val kezdődött, aki álmodott egy nagyot arról, hogy Trentino-ban bort hoz létre, ami képes a legjobb francia bajnokokkal versenyezni.

Mind a gondolatban, mind a megvalósításban úttörőnek számított. Ő volt ugyanis az első, aki felismerte saját területének rendkívüli mivoltát, és ő volt az, aki először jelentős telepítéseket végzett Chardonnay szőlőből Olaszországban. Majd elkezdődött a termelés, ahol az első perctől kezdve a minőséget már-már rögeszmésen figyelték és figyelik a mai napig.

Ám Giulio Ferrarinak nem volt gyereke, ezért egy idő után gondolnia kellett az örökítésre is. 1952-ben tehát Giulio Ferrari elkezdett keresni egy utódot, akire rábízhatta az álmát. Számos jelölt közül Bruno Lunellit választotta, aki egy borbolt tulajdonosa volt Trentoban. Az ezt követő években a szenvedélyének és a vállalkozói tehetségének köszönhetően Bruno Lunellinek sikerült növelnie a termelést anélkül, hogy a minőséget veszélyeztette volna. Mivel Bruno Lunellinek voltak gyerekei, az ezredfordulóra fiai, Franco, Gino és Mauro vezetésével a Ferrari Olaszország piacvezetője lett. Ebben az időszakban születtek meg azok a borok – a ’70-es évektől kezdődően –, amelyekkel a Lunelli örökösök a történelembe akarták beírni magukat. Ezek voltak a Ferrari Rosé, a Ferrari Perlé és a Giulio Ferrari Riserva del Fondatore.

Ma már a Lunelli család harmadik generációja tartja életben Ferrari álmát. Marcello, Matteo, Camilla és Alessandro vezetik a céget azzal a céllal, hogy ötvözzék az innovációt és a hagyományokat, és hogy a Ferrari világszerte az Olasz Élet Művészetének nagykövetei legyenek.

A programra itt lehet jelentkezni: https://gourmetfesztival.hu/hu/exclusive_programs

Képtalálat a következőre: „ferrari champagne”

A bejegyzés trackback címe:

https://stiledivita.blog.hu/api/trackback/id/tr6614828046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása