Május 28-án vezetett olívaolaj kóstolóval és az egészséges olasz ételeket bemutató rendezvénnyel indul az idei, egy héten át tartó Olasz Fesztivál
2019. május 23. írta: StileDiVita

Május 28-án vezetett olívaolaj kóstolóval és az egészséges olasz ételeket bemutató rendezvénnyel indul az idei, egy héten át tartó Olasz Fesztivál

Ha nyár, akkor természeteseten Olasz Fesztivál, amikor olaszok és nem olaszok együtt ünneplik az ország születésnapját. Ilyenkor nem csak Budapesten, hanem számtalan európai országban tartanak rendezvényeket, programokat, ahol lehet enni, inni és ismerkedni a felhőtlen Dolce Vita életérzéssel. 

1394_2.jpg

Idén sincs ez másképp, ugyanis május 28-án elstartol a rendezvény egy komoly programmal a B2B szektor képviselőnek, ahol vezetett olívaolaj kóstoló keretein belül ismerheti meg a legjobb olasz termékeket, és persze lesznek is borok szép számmal. 

A dátum tehát: 2019. május 28., kedd, 9 órától 

Helyszín: New York Palota (Verdi és Rossini termek), 1073 Budapest, Erzsébet krt. 9.

Program:

09:00-09:30 – Regisztráció
09:30-11:00 – Az extra szűz olívaolaj: vezetett kóstoló szeminárium
Előadó: Prof. Marcello Scoccia, az Olasz Olívaolaj Kóstolók Egyesületének (ONAOO) alelnöke.
11:00-18:00 – A résztvevő olasz cégek standjainak megtekintése, üzleti találkozók.

A rendezvény regisztrációhoz kötött, amelyet az alábbi mail címen lehet megtenni: budapest@ice.it

S hogy kik miatt érdemes ellátogatniuk a hazai cégek képviselőinek? Íme:

FRANTOIO ROMANO

www.frantoioromano.it

Nagy múltú, dinamikusan fejlődő extra szűz olívaolaj gyártó céget, mely néhány év alatt lett világszerte ismert, 1840-ben alapították Benevento-ban.

A hagyomány, a terroir, az ízek és illatok tökéletes harmóniája a minőséggel és a szenvedéllyel: ez Romano Antico Frantoio.

Alberto Roman édesapjától és nagyapjától örökölt tudása, tapasztalata és szakérelme az olajbogyó termesztésben és az olajgyártásban tette lehetővé a csúcsminőség elérését, amelyből olyan olajat születtek, amelyek évről évre erősítik a cég ismertségét és hitelességét a világ minden tájáról származó díjak és elismerések megszerzésével.

A figyelem, az óvatosság és a szeretetet, amit Albert a munkájába tesz, minden üveg olajban érezhető, nem véletlenül képviseli a terméke az olasz kiválóság a világban.

BENVOLIO 1938

 www.olidelbenessere.it

A ‘Benvolio 1938’ bio olívaolajai kizárólag bio gazdálkodásból származnak, a természetet tiszteletben tartva, peszticidek és gyomirtó szerek használata nélkül készülnek. Minőségüket szigorúan tesztelik a bio termékek ellenőrzésére szakosodott konzorciumok.

A Benvolio 1938-at a Dal Sasso család kezeli. A család negyedik generáció óta van jelen az olívaolaj iparágban, s mára a minőség és az olasz hagyomány jelképe világszerte.

A cég a nevét a hires Rómeó és Júlia című regényből kölcsönözte, ahol Benvolio Montecchi volt Rómeó unokaöccse, akinek hozzáállása és a folyamatos békességre és jólétre való törekvése, amelyet igyekezett kiterjeszteni a körülötte élőkre is, inspirálja a mai napig a vállalatot.

MARCHESI GALLO

 www.marchesigallo.it

Vasfegyelemmel, az idővel szembeni kihívás, a kiválóság keresése, amely nem fogad el kompromisszumokat. Ez jellemzi a Calabriaban, Castrovillari községben, 300 méterrel a tengerszint felett található bio olívaolaj gyártó céget. Hitvallásuk szerint, minden egyes eladott literrel olajjal a földjük egy részével ajándékozzák meg a vásárlót, valamint a család történetével, ahol háborúk, szerelmek, vágyak, kihívások, szenvedély, büszkeség, remény és akaraterő váltotta egymást az évszázadok folyamán.

A 40 hektárnyi termőterület a Pollino lábánál helyezkedik el, a Sila-ra, valamint a Jón-tengerre és a Tirrén-tengerre való rálátással.

Az olajbogyókat kézi és mechanikus szerszámok segítségével gyűjtik össze, és a betakarítástól számított 8 órán belül teljesen zsírtalanítják őket. Az előállított olajat rozsdamentes acél tartályokban tárolják nitrogén alatt, hőmérséklet-szabályozott helyiségekben.

GHIOTT DOLCIARIA SRL

 www.ghiott.it

A Ghiott firenzei édesipari céget 1953-ban alapította egy ismert firenzei pékcsalád. Napjainkban piacvezető a tipikus toszkán édességek gyártásában. A Chianti szívében található Ghiott az évek során széles termékpalettát alakított ki, a tipikus ropogós mandulás Cantuccini keksztől, melyet “Ghiottini” márkanéven forgalmaz, a legújabb vegan kekszekig. 2016-ban a Ghiott megvásárolt egy 1930-as években alapított nagy múltú firenzei csokoládékészítő céget és megkezdte a “Cortes” márkanéven forgalmazott kiváló minőségű táblás csokoládé és csokitojás gyártását. A szigorú minőségellenőrzésnek és a kitűnő csomagolásnak köszönhetően a Ghiott termékeinek illata és  aromája eljut a világ minden tájára.

 

SCHREYOEGG SRL

 www.s-caffe.com

A céget 1890-ben alapította Josef Schreyoegg, és kezdetben a gyarmatokról származó termékeket forgalmazta, ma már viszont kb. 20 országból importál zöld kávét, és az ebből a mennyiségből előállított termékeinek 70%-át exportálja.

Kezdetekkor a cég élelmiszeripari termékek értékesítésével, csemegeárú és szeszes ital forgalmazásával is foglalkozott, de 1960. június 6-án egy nagyméretű pörkölőgépet telepített Meraner Arcade-ba, ami a kávé üzletág jelentős bővülését jelentette a következő években. Így Josef Schreyoegg elhagyott minden egyéb forgalmazást, és átállt a kávé előállítására, elsősorban a HORECA szektorban.

LE7 TORRI

  www.le7torri.it/en/

Jelentős szőlőtermő területünknek köszönhetően DOC és DOCG minősítésű eredetvédett borok széles választékát kínálják.

Ponte kultúráját, mint a Campania régió és az egész Dél-Olaszország mezőgazdasági kultúráját a szőlőtermesztés jellemzi. A paraszti eredetű helyi gazdaságnak köszönhetően minden borukat áthatja ez az életérzés. Ponte történelmi központja ma tornyokkal van körülvéve, és hűen őrzi annak az időszaknak a nyomait, amikor a földtulajdonosok nyáron a faluban tartózkodtak. Ennek bizonyítékai a történelmi központ számos házában ma is megtalálhatók, amelyek a mai napig őrzik a vidéki élet hangulatát a “tiszta szobák” mennyezetén.

AGRICOLA CASEARIA LUPARA SRL

 www.torrelupara.it

A Casearia Lupara mezőgazdasági cég 1942 óta működik Salerno tartományban, országos és nemzetközi szinten is piacvezető a friss és a fagyasztott Mozzarella di Bufala Campana gyártásában, mely eredetvédett DOP minősítésű tejből készült.

1944-ben, amikor a Jemma testvérek birtokba vették a "Torre Lupara" birtokot, még cask egy mocsaras rész volt, amelyben csak néhány tucat bivaly élt, rossz körülmények között.

A föld fokozatos felújítását hidraulikus és szaniter helyreállítással végezték, amelyet 1964-ben négy vízelvezető árok építésével fejeztek be, melyek megakadályozzák azóta is az áradásokat, és földművelésbe is kezdhessenek.

Ez lehetővé tette a vállalat számára, hogy önellátást érjen el, és ezáltal fokozatosan nőtt a tenyésztett állatok száma. Ma összesen 1800 db tenyésztett bivaly él a területen, amelyeknek az ősei azok a példányok, amelyeket a Jemma testvérek a háború után ezen a területen mentettek meg.

SOLE E TERRA DEL VESUVIO SRL

 www.soleeterradelvesuvio.it

Jellegzetes campaniai konzervek gyártására szakosodott kézműves olasz cég Nápolyban.

Céljuk, hogy olyan zöldség – és gyümölcskonzerveket állítsanak elő a Vesuvius területén, amelyek a legmagasabb minőségű, válogatott alapanyagokat tartalmazzák, ezáltal a gasztronómiai-konzervlánc újraértékelését tudják elérni a szezonalitás tiszteletben tartásával és a szakismeret alkalmazásával.

A bejegyzés trackback címe:

https://stiledivita.blog.hu/api/trackback/id/tr1314852330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása