Megjött az igazi dél-olasz fagyi Budapest szívébe, briósban
2019. június 09. írta: StileDiVita

Megjött az igazi dél-olasz fagyi Budapest szívébe, briósban

Végre visszavonhatatlanul nyár van, úgyhogy lehet hűsíteni magunkat mindennel, ami épp az eszünkbe jut. Strandolással, ernyővel, hűtött vízzel és persze fagyival. Ez utóbbiból pedig mindenképp a legjobbal. S ha már választanunk kell a főváros kínálatából, akkor mindenképp tegyük fel a bakancslistánkra a Városháza és Kossuth Lajos utca sarkán nyílt Gelateria Plichler-t, amit a firenzei Donato Callipo álmodott meg a főváros szívébe, miután Budapestre nősült. S az álomba a kivételesen finom fagyikon kívül hozta az igazi dél-olasz életérzést, a briósba kínált fagyit is. 

kicsi1.jpg

S a rendkívüli, szigorúan természetes alapanyagokból előállított fagyik sem akárhonnan érkeznek. Emlékszünk még Damniczki Balázsra a Herczegprímás utcából? Mennyire szerettük két évvel ezelőtt az izgalmas fagyijait, ahol volt uborkás, tejes-zöldborsós, s ő volt, akinek a Carpigiani cég által szervezett Gelato World Tour versenyén 2013-ban a Vörösboros málnáját választották az Év Fagylaltjának, 2017-ben ezen a versenyen, a gyömbéres malátájával ezüstérmet nyert, valamint első helyezést vívott ki magának a fekete teás málnafagylaltjával. Egyszóval, aki a 24 féle, folyamatosan - nagyjából kétnaponta - változó ízeket garantálja a vásárlóknak, nem ma kezdte a szakmát. 

Így tehát fagyizásra fel, a szezon már elkezdődött! 

kicsi3.jpg

Donato Callipo és felesége

kics5.jpg

Készül a briós

kicsi4.jpg

Na, ez az igazi! 

kicsi2.jpg

Ezt a bejáratot keresse mindenki

A bejegyzés trackback címe:

https://stiledivita.blog.hu/api/trackback/id/tr5414884928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása