Végre visszavonhatatlanul nyár van, úgyhogy lehet hűsíteni magunkat mindennel, ami épp az eszünkbe jut. Strandolással, ernyővel, hűtött vízzel és persze fagyival. Ez utóbbiból pedig mindenképp a legjobbal. S ha már választanunk kell a főváros kínálatából, akkor mindenképp tegyük fel a bakancslistánkra a Városháza és Kossuth Lajos utca sarkán nyílt Gelateria Plichler-t, amit a firenzei Donato Callipo álmodott meg a főváros szívébe, miután Budapestre nősült. S az álomba a kivételesen finom fagyikon kívül hozta az igazi dél-olasz életérzést, a briósba kínált fagyit is.
S a rendkívüli, szigorúan természetes alapanyagokból előállított fagyik sem akárhonnan érkeznek. Emlékszünk még Damniczki Balázsra a Herczegprímás utcából? Mennyire szerettük két évvel ezelőtt az izgalmas fagyijait, ahol volt uborkás, tejes-zöldborsós, s ő volt, akinek a Carpigiani cég által szervezett Gelato World Tour versenyén 2013-ban a Vörösboros málnáját választották az Év Fagylaltjának, 2017-ben ezen a versenyen, a gyömbéres malátájával ezüstérmet nyert, valamint első helyezést vívott ki magának a fekete teás málnafagylaltjával. Egyszóval, aki a 24 féle, folyamatosan - nagyjából kétnaponta - változó ízeket garantálja a vásárlóknak, nem ma kezdte a szakmát.
Így tehát fagyizásra fel, a szezon már elkezdődött!
Donato Callipo és felesége
Készül a briós
Na, ez az igazi!
Ezt a bejáratot keresse mindenki