Az olasz életérzés idén Magyarországra költözik – szálláshelyek
2020. szeptember 05. írta: StileDiVita

Az olasz életérzés idén Magyarországra költözik – szálláshelyek

Ha eljön a nyár és az ősz, mindenki elkezd elvágyódni egy kis külföldi utazásra, elsősorban Olaszországba. Mert amit az olasz táj nyújtani tud, azt tényleg kevés tudja Európában. És ilyenkor, amikor beragadunk kis hazánk szűk határai közé, nem marad más, mint itthon találni valami helyet, ami legalább egy kicsit pótolni tudja a hamisítatlan dolce vita-t. Nyilvánvalóan nem ebből a meggondolásból, de az elmúlt években többen döntöttek úgy, hogy elhozzák Magyarországra az olasz, elsősorban a toszkán életérzést. Leginkább önmaguk szórakoztatására, de mindannyiunk nagy szerencséjére, kiterjesztették a lehetőségeket ránk, utazókra is. Először jöjjenek tehát a szálláshelyek ABC sorrendben, minden egyéb megkülönböztetés nélkül, e dnem csak Káli-medencéből, amin elég csak átautókázni, hogy Toszkána dimbes-dombos, poros útjain érezzük magunkat. Majd a sorozatot folytatják az éttermek és a kávézók is az elkövetkezendő hetekben.

borito3.jpg

Casa Crista

Ami a névadó Kriszta és Miki kitaláltak Balatonszőlősre, az olyan minőségben és kivitelezésben hozza el Toszkánát, amilyen kevés van még az országban. Egy teljes domboldalon található a kétezer mandulafa között megbújó nyolc présház, amelyeket toszkán stílusban élesztett újjá a pár színekben, anyagfelhasználásban és felszerelésben is. Olyannyira, hogy még a tetőcserép is Toszkánából érkezett. A házakat murvás út köt össze, ahol egy golfkocsi biztosítja a kényelmes ide-oda utazgatást akár a pároknak, akár a családoknak, ugyanis a házak különböző méretűek, így a romantikus együttléttől az akár öt fős családig, itt mindenki megtalálhatja a számításait. És a wellness kedvelőit is igazi meglepetés várja, ugyanis a házak aljában, a volt boroshordók helyén ma már mindenki élvezheti a privát szaunát és fürdőzési lehetőséget, amit csak azokkal kell megosztania, akik igazán közel állnak hozzá.

8233 Balatonszőlős, Izabella út

cc2.jpg

cc1.jpg

cc3.jpg

cc4.jpg

Donautica Étterem és Hotel

Mit eredményezhet, ha valaki a vízparton nő fel, idővel lesz egy kedves kis hajója Donautica névvel, és végül egy csúcsvállalkozás elsőszámú embere, aki megvalósíthatja régi álmát. Ez röviden dr. Varga József története, aki az ország egyik legjövedelmezőbb vállalatának, a Tolnagro-nak a tulajdonosa, és aki egyben a hotel megálmodója is. Az első gondolat időszakában a külföldi partnereknek szánt szálláshelyre ő képzelte el a bútorzatot egyenesen az első milánói trendnek megfelelően a Szekszárdi Borvidék szélén található, a Duna holtágában végződő luxus hotel 6 apartmanjába, 11 szobájába és 6 luxus bungalójába. Így tehát nem is lett két egyforma szoba, két egyforma életérzés, de lett minden szegletben a folyosókon, az étteremben és a folyóparton is érezhető meghitt olasz hangulat, ami egy kicsit olyan érzést kelt az emberben, mintha a Nagy Szépség egyik jelentében lennénk.  

7133 Fadd, Dunasor u. 53.

don1.jpg

don2.jpg

don3.jpg

don4.png

Káli Art Inn

Az egy hektáron található 6 épületben megbúvó 15 egyedi szobát látva nem könnyű eldönteni a Káli-medence gyöngyszeméről, hogy Toszkánában érezzük magunkat, ha ott vagyunk, vagy Provence-ban. Mert bárhova is megérkezhetünk a két hely közül, ha betesszük a lábunk az árnyas fákkal körülvett hatalmas parkba, ahol játszótér, illatozó fűszerkert, medencék, rusztikus épületek, és az öreg mandulásban lévő teraszos lakosztályok várják a már-már szinte hazatérő vendégeket. A hely jelszava a toszkán – számomra – természetközeliség, ahol a wellness a tóra néz, amit mindenféle virágzó, illatozó, susogó és hulló növények tárházát jelenti minden évszakban. A legidősebb épület az 1880-as évek végén épült, ebben kapott helyet három prémium lakosztály. A hozzátartozó egykori pajta, szintén három különlegesen berendezett rusztikus szobát rejt. A nyolc standard szoba a mandulakertben újonnan épített kőházban kapott helyet. A kert déli oldalán pedig, külön kertrészben áll az önálló vendégház, mely két hálószobával, nappalival, konyhával rendelkezik.

8274 Köveskál, Fő u. 6.

kal1.jpg

kal2.jpg

kal3.jpg

kal4.jpg

Káli Home

Az építés világzenéje ez a különleges boutique villa, mely a festői Káli-medence egyik legkedvesebb, a különleges vöröskő-kerítéseiről híres mediterrán jellegű falujában található. A ház varázslatos hangulata magával ragadó, különleges, egyedi tervezésű nyitott belső tereivel harmonikus ötvözete egy világvárosi loftnak és egy tradícionális parasztháznak. Felejthetetlen élményt nyújt egy gyertyafényes fürdő a terrazzo kádban, vagy a Káli-medencére panorámás rézkádban a galérián. Korszerű padlófűtés biztosítja a meleget a konyha-nappaliban és a fürdőszobában, míg a hálót télen radiátorok fűtik és a nyári melegben fa ventillátor hűsíti. A földszinti hálóban baldachinos ágy kényezteti, a felső szinten franciaágy várja vendégeket. Az egzotikus és kényelmes bútorok és világítás meditatív érzetet és egyedülállóan intim hangulatot sugároznak. A ház teraszain pihenve minden évszakban élvezhetjük a természet közelségét.

8254 Kővágóörs, Dózsa György utca 29.

khome1.jpg

khome2.jpg

khome3.jpg

khome4.jpg

Liszkay Kúria

Ha valahol tényleg Olaszországban érezhetjük magunkat, akkor az ez a hely. Nem véletlenül kapta a „Magyar Toszkána” nevet. Hiszen Monoszló mediterrán mikroklímájával már az ókori rómaiakat is lenyűgözte, és „Tvscvlanvm”, vagyis tusculanum (nyári lak) névvel illették a környéket. Ide álmodta meg 20 évvel ezelőtt az akkor ötvenes éveiben járó, Amerikából épphogy hazaért Liszkay Mihály nem mindennapi borkúriáját. Mindezek után már nem is igazán kell elmagyarázni, miért is érkezik meg itt a 9 luxusapartman bármelyikébe az ember úgy, mintha Toszkánába csöppenne csakis azért, hogy ámuljon a tájban, és a szőlőtőkék közvetlen közelében ébrendjen.

8273 Monoszló, hrsz 048/2.

lisz1.jpg

lisz2.jpg

lisz3.jpg

lisz4.jpg

Takler Kúria

A szekszárdi, szőlőtőkékkel befuttatott dombok között található ez a rusztikus hangulatú, elegáns kúria, ami elsősorban környezeti adottságának köszönheti, hogy amint az ember megérkezik a helyszínre, azonnal Toszkána dimbes-dombos, végeláthatatlan táján érzi magát. És mindezt az érzést tovább erősíti a 9 szoba romantikus berendezése, ahol az ablakokon kinézve, a csodás kert végében elnyúló erdők és szőlőtőkék semmivel sem összehasonlítható hangulatot garantál a kúriába eltöltött idő minden pillanatára.

7100 Szekszárd, Decs-Szőlőhegy 1799 hrsz.

tak1.jpg

tak2.jpg

tak4.jpg

tak3.jpg

Villa Vitae

A Villa Vitae bárhol lehetne a világban, mindenhol képes lenne megidézni Toszkána luxus arcát abban a 15 szobájában – amiből három lakosztály -, ahol a legfontosabb, hogy nyugodt környezetben, csendben tudjon az ember pihenni, miközben szinte pislogás nélkül merül el a szőlőtőkék látványában. Aztán persze, ha fel akarunk a pazar környezetből, a teraszon lévő jacuzzi mellől mégiscsak kelni, és szétnéznénk a környéken, ehhez kisbuszt, sőt, stílusosan még Vespa-t is igényelhetünk. S ha valaki a golfot és a Toszkánát együttesen szereti, neki is van egy jó hírem, ugyanis egy olyan members club van kialakítva a hotelhez tartozó területen, ami egyedülállóan exkluzív környezetet teremt az érkezőknek.

8230 Balatonfüred, Malomvölgy 095/24.

vv1.jpg

vv4.jpg

vv5.jpg

vv2.jpg

Fotók: Facebook

 

A bejegyzés trackback címe:

https://stiledivita.blog.hu/api/trackback/id/tr6716191624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása