Aperitivo, avagy éljük meg a hamisítatlan olasz délutáni lazulást Budapesten is
2021. július 25. írta: StileDiVita

Aperitivo, avagy éljük meg a hamisítatlan olasz délutáni lazulást Budapesten is

Szinte nincs évszak, amikor, ha előkerül a családi vagy baráti beszélgetés közepette az utazás, a top 3-as listában ne szerepelnének az olaszok. Valahogy zsigerből akarunk hozzájuk utazni, megélni a mindennapjaikat, és valami módon ellopni és örökre magunk mellett tudni azt a meghatározhatatlan érzést, amit akkor érzünk, amikor a csizma valamelyik részén sétálgatunk a szűk sikátorokban, majd leülünk egy kávézó vagy bár asztalához és rendelünk egy italt. És persze, ha már ott vagyunk, igazodunk a helyi stílushoz, amit lássunk be, kb. az ötödik percben minden akadály nélkül átveszünk, és vagy egy long drink aperol spritzet, vagy egy elegánsan hűvös campari sodat, vagy az örök klasszikust, a könnyed, mégis sikkes proseccot választjuk. Ezt az olaszok egész egyszerűen csak dolce far niente-nek, vagy érthetőbben aperitivo időnek mondanak. De miért gondoljuk azt, hogy ez itthon nem lehetséges? Amikor az!

dsc01659july_22_2021_1.jpg

Gianni Annoni, akit senkinek nem kell bemutatni, évekkel ezelőtt beköltöztette az Arany János utcába Olaszországot. Van itt hamisítatlan olasz pizza, fagyi, éttermi ételek, kiváló borok Olaszország minden csücskéből, és persze aperitivo minden délután, munkaidő után, legyen szó a DOC Vino borbárról vagy a Pomo d’Oro-ról. Nekünk csak elég oda menni, és eldönteni, mit is szeretnénk pontosan kapni aznap. És ha épp mindehhez nincs társaságunk? Az sem túl nagy probléma, hiszen itt tényleg minden úgy működik, mint egy olasz kisváros főterén délután 4 után. Mindenki mindenkinek a barátja és beszélgetőtársa, főleg, ha nyitottak vagyunk a sportra, az ételekre, az életélésre, a kalandokra, a nyaralásra, a tengerpartra, a mamára, a családra, a kutyára….tényleg bármire.

174275746_1854500018058443_1693021856175715565_n.jpg

dsc01682july_22_2021.jpg

És már nem kell sokat várni, valahonnan felcsendül a zene, pukkanak a dugók, és az asztalra kerülnek a legjobb prosecco-k, amelyeket ember egy hétköznap délutánra kívánhat, az Astoria borház választékai, egyenesen a Conegliano-Valdobbiadene vidékről.

dsc01646july_22_2021.jpg

Paolo és Giorgio Polegato testvérek 1987-ben alapították az Astoria Wines-t, az első DOCG magánborászatot, ami ma már a legnagyobb név a prosecco világában, akiknek a borai és prosecco-i sorra nyerik a versenyeket, és zsebelnek be nem csak hazai, de nemzetközi elismeréseket egyaránt. A Tenuta Val del Brun Astoria „dobogó szíve”, ahol 40 hektár szőlőültetvény veszi körül a már önmagában is látványos Prosecco-dombokat, azt az egyedülálló tájat, amelyet az UNESCO 2019-ben a világörökség részeként ismert el.  

Az Astoria Wines volt az első cég Conegliano-Valdobbiadene-ben, amely megszerezte a SQNPI tanúsítványt (Nemzeti Integrált Termelési Minőségi Rendszer), amelyet a Prosecco Superiore palackjairól kiemelkedő méh szimbólummal tettek felismerhetővé a 2018-as szürettől kezdve. Valamint, 2014 óta a vállalat betartja a Vignes fleuries-t, a francia borászok tapasztalatait követve kidolgozott protokollt, amely lehetővé teszi, hogy a szőlőültetvényeken a lehető legkevesebb mesterséges kezelést hajtsák végre.

Mindezeknek a lehetőségeknek köszönhetően, az Astoria Wines ma már a világ legjobb borbárjainak és éttermeinek a beszállítói. Hiszen mindig készen áll rá, hogy megszólítsa a fogyasztóit, és ragyogó, kreatív ötletekkel és ízekkel lepje meg a közönségét, legyen szó a prosecco szortimentjéről, vagy a borkínálatáról.

dsc01651july_22_2021.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://stiledivita.blog.hu/api/trackback/id/tr3116637938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása