Bruschetta, Burrata és tiramisu egy nagykávéház reggelijében...de miért is ne? Szintet lép a Centrál!
2024. április 12. írta: StileDiVita

Bruschetta, Burrata és tiramisu egy nagykávéház reggelijében...de miért is ne? Szintet lép a Centrál!

A 2022 áprilisi újranyitás óta a Centrál fokozatosan visszanyerte a budapesti törzsközönség szimpátiáját és a külföldi turisták szemében is egyre inkább fontos, bakancslistás helyszínné vált. Valós nagykávéházként működik, már reggel 9 és 10 óra között megtelik élettel, ekkor érkeznek a reggelizni-, kávézni- vagy csak a beszélgetni vágyók. 10 és 14 óra között élőzene szórakoztatja a nagyérdeműt, a délutáni órákat megtölti az uzsonna, a sütemények, a kávék illata és a finom csörömpölés világa. 18 és 22 óra között újra élőzenés vacsorázó hellyé változik a 137 éves budapesti ikon. A Centrált ma pont úgy és arra használja a vendégsereg, amire teremtődött: a társasági élet, a személyes találkozások és a történelmi időutazás centrumának. Az elmúlt 2 évben kialakítottuk az egyik leghangulatosabb belvárosi teraszt, sok élő növénnyel, apró fényekkel, dekorációval. Kinyitottuk a hatalmas portálablakokat, ezzel megteremtettük a „kint és bent is vagyok” együttes érzését. Így ma a Centrál legalább annyira egy hatalmas belvárosi terasz, mint egy történelmi időutazás. Ennek ez egyik kiemelt eleme, hogy minden nap 10-14, valamint 18-22 óra között folyamatos az élőzene a kávéház falai között. A Centrál Kávéház most bemutatja az idei év új gasztronómiai kínálatát, amellyel egyben felavatja a nyitott kávéház szellemiségét tükröző új, belvárosi teraszát is.

img_1575.jpg

Mit kínál a Centrál Kávéház 2024. április 11-től?

Grand Café életérzést. Nem sietünk, nem idegeskedünk és nem hagyjuk az életünket tartalom nélkül elrohanni. Élvezni akarjuk a pillanatainkat, amelyeket kedvünk szerint osztunk meg másokkal. Ennek az életérzésnek mi állunk a középpontjában, miközben pontosan tudjuk, hogy nem kell mindig mindent komolyan venni, leginkább magunkat nem. Hogy jól esik néha henyélni és délután háromkor reggelizni. Miért? Mert ehhez van kedvünk.
Hogy mennyire más egy pazar kávé mellett tárgyalni, miközben kellemes zene lengi be a teret, mint az irodában a csupasz falak között. Néha megengedhetjük magunknak, hogy kiszálljunk a satuból. És akkor itt vár ránk ez a kávéház, amely hatalmas ablakaival, impozáns bejáratával, elképesztő légterével és belmagasságával, óriási tükreivel, rendkívül elegáns dekorációjával, egyedi teraszával és arra csábít, hogy egy kicsit engedjük el a feszültséget és bár intézzük a dolgainkat, tegyük ezt úgy, hogy közben élvezzük azt, ami elérhető számunkra.
Merjünk néha elmerengeni, figyelve a forgatagot, ami mellettünk hömpölyög és amelyből mi ki tudtunk szállni, ha csak egy limonádé idejére is, mert meg akarunk állni és látni akarjuk a szépet, megélni a jelen ajándékait. A saját pillanatainknak a részesei lenni.

Kint is vagyok, bent is vagyok érzést. Amint az időjárás lehetővé teszi, felemeljük a hatalmas ablaktáblákat és megnyitjuk az épületet a teraszok felé, hogy mindent átjárhasson a friss levegő, miközben átadjuk magunkat az étel- és italválasztás izgalmának, a társasági életünknek és a gasztronómiai élvezeteknek.

Egész napos reggelit. Miért ne kérhetne bárki vacsorára a páratlanul széles egg Benedict kínálatból egy fogást? Ki mondja, hogy reggeli ételeket csak reggel lehet fogyasztani? Mi biztos nem, ezért a nyitvatartási időben hozzánk betérők azt választanak és akkor, amikor csak akarnak. Számunkra ezt jelenti a nagykávéházi brunch irány. Élvezd az életet és a pillanatot – és mi mindent megadunk neked ehhez.

Magyarországon egyedülálló, kizárólag eggs Benedict variációkat tartalmazó étlapot. Bizony, ez az étel a nagykávéházak tipikus és ikonikus fogása. Jellemzően reggelire fogyasztják, de ezt senki sem foglalta törvénybe. Amit azért sem lehetne megtenni, mert „feltalálása” a fáma szerint egy kissé bohém amerikai tőzsdeügynöknek köszönhető és erre az életvitelre minden jellemző, csak a koránkelés nem. Vagy ha igen, akkor az macskajajosan. Szóval főhősünk, Lemuel Benedict 1894-ben kétségbeesetten keresett gyógyírt az imént említett másnaposságára és az egyik hotelben „vajas pirítóst, buggyantott tojást, ropogós szalonnát és egy kurta hollandiat" rendelt. Az alapanyagok harmóniája annyira lenyűgözte Oscar Tschirkyt, a maître d'hôtelt, hogy felvette a reggeli- és ebédmenükre, de a szalonnát sonkával, a pirítóst pedig egy pirított angol muffinnal helyettesítette. A Centrálban így került az étlapra 7 különböző eggs Benedict variáció, arabos-padlizsános, franciás ízvilággal vagy
éppen steak csíkokkal, esetleg shakshukával.

royal_benedict.jpg

Pazar grand café koktél kínálatot. Vermouthok, spritzek, buborékok várnak rátok, ha nyitottak vagytok az újra és nem szeretnétek ezt követően vezetni.

img_1575.jpg

Erős, nagykávéházi italkínálatot. A Centrál kínálja mindazt, amit a vendégek joggal elvárnak egy történelmi kávéháztól, az összes nagy klasszikus kávéféleséget, természetesen több fajta növényi tejjel, forró csokoládékat, extra teakínálatot és a progresszivitás jegyében született limonádé, friss juice és smoothie variációkat.

Egyedi kávékat. Baristánk a legkitűnőbb és legkülönlegesebb kávékat varázsolja vendégeink elé, mostantól például egy széles cold brew kávékínálat is elérhető. A felfrissülés garantált, az ízélmény emlékezetes marad.

Csodaszép üzeneteket a kávék mellé. Minden kávé mellé rövid idézetek járnak, így a kulináris élvezetek mellett ápoljuk a szellemi örökségünket is. Rövid idézetek formájába szólhat hozzánk József Attila, Ady Endre, Kosztolányi Dezső, Móra Ferenc, Nádasdy Ádám, a Queen, David Bowie, John Lennon Louis Armstrong és Whitney Houston is.

A nagy kávéházi klasszikusokat meglepő formában. Gomba Stroganoff háromféle gombából elkészítve, Burgundi marharagu, Club szendvics, Bruschetta, Burrata? Miért ne? Próbáld ki és megtudod.

img_9370.jpg

Látványdesszerteket. Ég, folyik, olvad és emellett még le is vesz a lábról. Nem csak finom és valóságos ízbomba, még ennivalóan jól is néz ki.

madartej.jpg

Naponta 8 órányi élőzenét. Minden nap 10 és 14, valamint 18 és 22 óra között élőzene szórakoztatja a nagyérdeműt, ez jellemzően zongora, vagy zongora és hegedű duó vagy zongora és brácsa duó.

Feszengésmentes környezetet. A kávéházi rész egész nap könnyed formában elérhető, teljesen normális beülni akár csak egy kávéra vagy forró csokira, vagy egy híres Centrál desszertre. Ide lehet szervezni egy baráti találkozót, egy üzleti megbeszélést is, de simán be lehet ülni egy laptoppal dolgozni.

(x) Sajtóközlemény alapján

A bejegyzés trackback címe:

https://stiledivita.blog.hu/api/trackback/id/tr4718378479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása