Ismét "VinCe Champagne a Holdon", december 9-én a Belvárosi Piacon
2018. november 26. írta: StileDiVita

Ismét "VinCe Champagne a Holdon", december 9-én a Belvárosi Piacon

Akiktől nem áll messze a prosecco világa, s az ezzel járó nagyvárosi reggelizgetés - ami persze bőven kora délutánig eltarthat - egy kis kaviárral és/vagy osztrigával, ők most gondolatban lépjenek egy nagyot előre a champagne-ok világába, s nekik máris kötelezővé válik a program, aki viszont úgy érzi, szeretne egy vasárnap kora délutánba hajló délelőttöt eltölteni néhány kellemesen buborékos ital, és pár hozzá illő, elegáns fogás társaságában, hogy megnézze, milyen is így tölteni egy hétvégi reggelt, hát ő se habozzon. 

champagne.jpg

Ugyanis a főváros legkedveltebb evő piacát, a Belvárosi Piacot birtokba veszik a jobbnál jobb champagne-ok a "VinCe Champagne a Holdon" rendezvénynek köszönhetően, s persze nem maradnak zárva a közkedvelt éttermek sem, sőt, erre a napra bővül a létszámuk. 

A rendezvény célja, hogy az ünnepi szezon elején vendégül lássa mindazokat, akik reggel kilenctől már szívesen csatlakoznak egy bohém gasztro-bulihoz. Ahol a palackokat akár szablyázni is lehet, s a töltött poharak mellé osztriga, kaviár, szarvasgomba is kérhető. Persze a csarnok éttermei szintén az alkalomhoz illő menükkel készülnek, egy-egy champagne-házat is képviselve.

Nyitva lesznek a piac legnépszerűbb helyei – köztük a Michelin-csillagos Széll Tamáshoz és Szulló Szabinához köthető Stand25 Bisztró is, és történt pár új nyitás is az idén. Bíró Lajosék A Séf utcája és a Buja Disznó-k mellett  pezsgőbárrá változtatták a földszint egy részét, stílusosan az eseményen debütál a Champoint a 4 majomhoz. Izgalmas és elegáns vonalat képvisel új szereplőként az extravagáns kanadai séf, Anatoli Belov a Husikám élén.

A már jól ismert szereplők sorába tartozik a MoszkvaTér, ahol Nyíri Szása ismét lenyűgöző fogásokkal készül, de koccinthatunk akár Lakatos Márkkal a Lakatos Műhelyben, vagy Szabó Győzővel a Steamboo-ban! A szomszédos Kandalló Market a champagne-hoz illő burgert kínál, s a Haxen Market tradicionális ízei és közösségi asztalai már érkezéskor nagyon csábítóak. A földszinti részt erősíti a Vörös Homár gasztrobárja, ahol nemcsak komoly osztrigakínálat lesz, hanem izgalmas tengeri ételek is rendelhetők.

Nem mindennapi ínyencségekkel várja a vendégeket a helyszínre települő Arany Kaviár, náluk különböző kaviárokat és kaviáros fogásokat is kérhetünk majd, természetesen remek champagne-okkal kísérve.

Ritkán van alkalom arra is, hogy csúcsminőségű olasz szarvasgombákat kóstolgassunk, de az Urbani standján lesz erre módunk. A kiváló buborékok és melléjük alkotott ételek után – vagy közben - nem mindegy, milyen kávét kortyolunk, de a By Beans üzletében a világ legjobb termőhelyeiről érkező különleges kávék sorakoznak Per Nordby által pörkölve, espresso vagy filter technológiával készítve.   

A földszinti közösségi piac helyén Champagne-korzó várja a látogatókat, ez a sétálókóstoló helyszíne, ahol a champagne-standok kínálatából válogathatunk. Jól ismert nevek és a hazai piac új szereplői egyaránt megtalálhatóak lesznek a választékban, akár az önálló standokon, akár a VinCE pop up bárjában.    

A kóstolgatás mellett lehetőség lesz alaposabban is megismerkedni a témával, vagyis a gyakorlat mellett elméleti tudásra is szert tehetünk. A VinCE Lounge területén zajlik majd a Sommelier’s Choice program, laza hangulatú minielőadások, beszélgetések a borok és champagne-ok világában jártas szakemberekkel, pezsgőspohárral a kézben.

A téli szezon legstílusosabb vasárnapi brunch eseményére elegáns öltözetet kap a piac, a dress kód a dressy coat, s a nap során a balatonfüredi Kredenc borbár rezidense, DJ Ernő Piaf szórakoztatja a közönséget. Akár érezhetnénk magunkat Párizsban vagy Lyonban is, de ezúttal Budapest egyik legszebb vásárcsarnoka „fürdik” a champagne-ban.    

Az eseményre látogatók elővételben (november 25-ig 3490 forintért, azt követően teljes áron) a https://champagneaholdon.hu/jegyvasarlas/ oldalon, és a helyszínen, készpénzes és kártyás fizetéssel is megvásárolhatják belépőiket, s érkezéskor máris egy pohár ajándék Alfred Gratien-nel kezdhetik a napot.

A belépőjegy ára (3990 Ft) nemcsak az első pohár pezsgőt tartalmazza, hanem a programokon való részvételt is, a kóstolandó buborékok vásárlása pedig a standoknál és az éttermekben történik, készpénzes és helytől függően bankkártyás fizetéssel.

Akár reggelizni, akár ebédelni, de mindenképp érdemes megérkezni délutánig a Belvárosi Piacra, hiszen ez a vasárnap egyedülállónak ígérkezik a kezdő és haladó ínyencek számára egyaránt.

A VinCE Champagne a Holdon eseményoldala: www.champagneaholdon.hu

 Helyszín: Belvárosi Piac – 1054 Budapest, Hold utca 13.

Kezdés: 09:00  Zárás: 16:00

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://stiledivita.blog.hu/api/trackback/id/tr4214394376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása