6 tipp, hogy idén ősszel úgy nézzünk ki, mint egy igazi olasz nő
2019. szeptember 03. írta: StileDiVita

6 tipp, hogy idén ősszel úgy nézzünk ki, mint egy igazi olasz nő

Az olasz divatnál nem kell jobbat keresni a világon, még akkor sem, ha imádni való akár a londoni eklektikus stílus, vagy a francia nők eleganciája. Hiszen a szicíliai stílusnál, a caprii eleganciánál vagy a kifinomult római viseletnél tényleg nehéz különbet találni még akár a nagy divatcégek kifutóin is. Nem véletlenül, hogy ez az ország birtokolja a mai napig a legnagyobb stílusikonokat, gondoljunk csak Sophia Lorenre, Monica Beluccira vagy Isabella Rissellinire. Részben persze könnyű dolguk van, hiszen a csizma minden szegletében található egy Gucci, Versace, Armani, vagy az isteni Dolce szaküzlet, amelyek szintén ebben az országban születtek és nőttek nagyra.


fashion.jpg

 

 

Ezért tehát érdemes minden évszakban az olasz nők pompás öltözködési módszereiről példát venni, hiszen nekik sikerül egyszerre szexinek és elegánsnak, mégis könnyednek lenniük.

 

italianfashion1.jpg

 

Viszont annak ellenére, hogy az olasz nők – és persze a férfiak is – nagyon büszkék a megjelenésükre és a ruháikra, nem minden esetben méregdrága üzletekben vásárolnak, és koránt sem halmozzák a ruhákat. Egyszerűen jó ízléssel igyekeznek összeválogatni alapdarabokat.

 

1.       Első lépés a minőségi fehérnemű

Bár az olasz nők nagyon sokat adnak a külsőségekre, mégis szeretik, ha az öltözékük laza és kényelmes. S ez alól nem mentesül a fehérnemű sem. Aminek egyszerre kell a testet is széppé tennie, és kényelmesnek is kell lennie. De legyünk őszinték, mi magunk is jobban érezzük magukat a nap folyamán, ha tudjuk, hogy egy kellemes, de dögös fehérneműt rejt az outfit-ünk.

 

italianfashion2.jpg

 

2.       Legyen a ruha az alakjához és a korához illő

Ez lehet, hogy most általánosításnak hangzik, de az olasz nők büszkék arra, hogy nőiesek, ezért szeretik megmutatni az idomaikat. Ki kell tehát választanunk azt a testrészünket, amellyel a legjobban meg vagyunk elégedve, és azt kell a középpontba helyezni. Ne felejtsük el, itt nem a tökéletes testrészt keressük, egyszerűen csak azt, amit mi magunk a legjobban szeretünk magunkon. Ugyanis a sziluett megmutatásánál nagyon fontos, hogy az a testrész legyen kiemelve, ami az összekép középpontjába helyezhető.

 

italianfashion3.jpg

 

3.       Az egyik legfontosabb gondolat: inkább kevés minőségi ruhánk legyen, mint sok középszerű darab

Ha végig nézzük az olasz üzleteket, konklúzióként azt fogjuk levonni, hogy közel sem olcsó egyik sem. Az olaszok ugyanis szeretik a minőségi ruhákat, és nem feltétlen állnak be az első divat mögé. Fontos számukra, hogy a kiválasztott ruha szépen el legyen készítve, és időtálló legyen. Ezért érdemes olasz outlet-eket is felkeresni itthon, ugyanis ezekben a boltokban könnyen beszerezhetők az olasz trend időtálló darabjai, kedvezőbb áron, mint a divatmárkák üzleteiben.

 

italianfashion4.jpg

 

4.       Fontos, hogy jó minőségű, és természetes alapanyagú ruhákat válasszunk

Az olaszoknál sokszor előfordul, hogy egy fiatal akár a nagyszülője ruhát viseli, hiszen minden korosztály elsődleges célja az időtállóság. Mind minőségben, mind pedig kivitelezésben. Nem jellemző az olaszokra az „egy évet kibíró ruhák” vásárlása. Viszont annál fontosabb számukra a természetes anyagból készülnek, selyemből, vászonból, pamutból vagy kasmírból. S alapdarabként nagyon fontos, hogy a szekrényünkben legyen egy laza fehér ing és egy testre szabott nadrág, lehetőség szerint farmerből.

 

italianfashion7.jpg 

5.       A kevesebb több, főleg a testünk megmutatásából

Amikor azt mondjuk, az olasz nők szeretik megmutatni az idomaikat, soha nem arról beszélünk, hogy lepattan róluk a ruha, olyan feszes, és nem is áttetsző annyira, hogy még akár az apró bőrhibákat is megmutassák. Így tehát, nagyon gyorsan találkozhatunk egy olasz nőn testhez simuló, elegáns ceruzaszoknyával, vagy egy kellemes egész ruhával, viszont szinte még a strandon sem futunk össze rövidnadrággal. Ennek az az oka, hogy bár az olasz nők szeretik megmutatni a testük formáját, de soha nm mutatnak túl sokat.

 

italianfashion6.jpg

 

  1. S végül, de nem utolsó sorban: a nélkülözhetetlen kiegészítők

Bár az olasz nők kifogástalan öltözködése valóban meghódította a világot, de mindez nem jöhetett volna létre ilyen magas fokon a kiegészítők nélkül. Egy laza, élénk színű sál, egy hosszú fülbevaló, egy nagy, kerek napszemüveg, egy kalap, karkötők sokasága és persze a cipő együttes és harmonikus jelenléte nélkül. Legyünk ebben is bátrak. Nyugodtan használjunk a ruhakollekciónál élénk színűbb kiegészítőket, de vigyázzunk, hogy a színek vagy a mintázatok ne üssék egymást. Egy fekete ruhaegyütteshez egy élénkpiros táska például mindig jó választás, ahogy az ősz folyamán kiválasztott mustár és barna árnyalatokhoz egy izgalmas leopárdmintás sál.

italianfashion8.jpg
italianfashion9.jpg

italianfashion10.jpg

 Képek: Google

A bejegyzés trackback címe:

https://stiledivita.blog.hu/api/trackback/id/tr7515037954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása