Nem nyit újra a koronavírus miatti zárás után sem a világhírű velencei Harry’s Bar
2020. május 17. írta: StileDiVita

Nem nyit újra a koronavírus miatti zárás után sem a világhírű velencei Harry’s Bar

Arrigo Cipriani 90 év után nem nyitja ki többet a világhírű velencei Harry’s Bar kapuit a koronavírus alatt és után kialakult szabályozások miatt, amelyeket a koncentrációs táborokban alkalmazottakhoz hasonlított.

Owner of Venice's legendary Harry's Bar forced to step down ...

Az 1931-ben nyílt bárban az elmúlt évtizedekben olyan ikonikus személyek emelték a poharaikat, mint Charlie Chaplin, Alfred Hitchcock, Truman Capote, Humphrey Bogart, Orson Welles vagy Ernest Hemingway. De ezen a helyen született meg a ma már világhírű koktél, a Bellini, és indult útjára mindenki nagy kedvence, a carpaccio is.

És a Harry’s nincs többé, náluk nem lesz „restart” május 18-án. A tulajdonos, Arrigio Cipriani ugyanis ezzel akar tiltakozni a koronavírus idején kialakult szabályozások, és az azt követő szankciók ellen. „Nem nyitok meg hétfőn, mert ezekkel az iránymutatásokkal lehetetlen lesz. …mi nem nyitunk meg - nem hétfőn, soha.” Cipriani, akinek az apja 1931-ben nyitotta meg a bárt, folytatta: „Az olasz vendégszeretet barátságot és jó ételeket jelent. Szeretetre, szabadságra van szüksége, és ezek a mostani feltételek a koncentrációs táborokra jellemzőek.” Majd hozzátette: „Négy méternek kell lennie a vendégek között, és írásban kell kérnem tőlük, hogy mondják meg, milyen kapcsolat van köztük, mert ezt is tudnom kell. Ez őrület.”….”Nem számoltam, hány ember fér el ide, de tudom, hogy a 75 alkalmazottom közül legalább 50-et el kell küldenem, ha ezek szerint a szabályok szerint szeretnék nyitni - 88 éves vagyok, ezen a ponton nyugdíjba vonulhatok.”

Majd zárásként elmondta, tervei szerint Ibizán nyitnak egy új bárt, amire a spanyol kormány anyagi támogatást is felajánlott.

Forrás: https://www.standard.co.uk/

A bejegyzés trackback címe:

https://stiledivita.blog.hu/api/trackback/id/tr1615702218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása