Sallangmentes, letisztult, és hamisítatlan olasz ízekkel nyitott étterem-pizzázót a Fragola a XII. kerületben Olive di Fragola néven
2020. június 04. írta: StileDiVita

Sallangmentes, letisztult, és hamisítatlan olasz ízekkel nyitott étterem-pizzázót a Fragola a XII. kerületben Olive di Fragola néven

Az év első felében szinte pillanatok alatt körbejárt a városban a hír, hogy az egyik legjobb pizzát a Pasaréten található Fragolában lehet kapni. Annak ellenére, hogy szeretem a Fragola fagyijait, és mivel a házban, ahol lakom, szintén van egy, így még csak messzire sem kell mennem érte, volt bennem valamennyi kétely, mert a franchise láncolat koncepcióját ismerve, nehezen képzeltem bele a jó pizzát is az összképbe…vagy akárcsak magát a pizzát, ezért gondoltam, teszek egy próbát. S már nem is kellett a Pasarétig menni, mert a tulajdonos házaspár, Tihanyi Eszter és Török Balázs kicsit közelebb hozták a sokat ígérő pizzájukat, a XII. kerületi Kiss János altábornagy utcába, Olive di Fragola néven. És persze nem csak pizzát lehet találni az étlapon, hanem igazán jó ízű, klasszikus olasz fogásokat.

94381796_3695298747206989_7674307921668210688_n.jpg

Természetesen, antipastival kezdtem a próbát, egy polip carpaccio-val (3.490 Ft), ami közel sem volt kis adag, még kenyér nélkül is bőven laktatóbb volt, mint bármilyen előétel. Az egyszerűsége és frissessége pedig visszaidézte az olasz tengerparti vacsorákat. A carpaccio szép vékony volt, és a vele kísérőként érkező kapribogyó, paradicsom és rukkola mennyisége nem nyomta el a kellemes ízű, friss polipot. De előételek tekintetében, ha ide soroljuk a salátákat is, olyan széles a kínálat, hogy aki nem szereti a tengeri dolgokat, ő is bőven tud tobzódni a lehetőségek között.

18d63fb7-3915-4360-a283-1fcb31f5d269.JPG

Utána egy igazi nagyágyút, a pappá al pomodoro levest kértem (1.350 Ft), amit itt kemencében sütnek, és cukkini-sárgarépa chips-szel kínálnak. Az olaszok ezt a paradicsomlevest kenyérrel sűrítik, és ettől már szinte egytálételként is lehet kezelni. Viszont itt pont annyit hoztak belőle, amivel még nem telítődik el az ember teljesen, hanem csupán egy kiadós ízelítőt kap az édes olasz paradicsom semmihez sem hasonlítható ízéből. Annak ellenére, hogy az olasz konyhára nem igazán jellemzőek a levesek, azért ami megtalálható a kínálatukban, mindig nagyon ízes. És pont amiatt, hogy olasz levesekből nincs széles skála, az étlapon megtalálható még a húsleves, gyümölcs – és egyéb zöldségleves is.

47fdc09c-0348-450a-99e9-d44681c04fa3.JPG

És ezután következett az igazi tesztelés, aminek első lépése a tészta volt, ami északtól délig, az ország összes pontjáról sorakozik a kínálatban. Az egyik legnagyobb kedvencem a spaghetti carbonara (2.690 Ft), ezért most sem volt kérdés, mit választok. A tészta igazi jó minőségű spagetti volt, al dante-ra főzve, és az egész fogás, laza, és pont olyan krémes volt, amilyennek lennie kell. Nem száradt ki, és a pancettadarabkák a tetején is jó zsírosak, szaftosak voltak.

3bfcbfe3-f0a4-4ecc-bc4c-5cd9a81c7ebe.JPG

A pizzát a végére hagytam, ami valóban a leginkább tükrözte mindazt, amit az Olive di Fragola üzenni akar. Vagyis, hogy nem akarnak mást adni, csupán egy jó, olasz pizzát. Mert bár az elektromos kemencét Nápolyból hozták, ennél jobban nem akarnak felülni a nápolyi pizza őrületnek, de ettől még vékony és ropogós a tészta, és 2-3 feltétnél nincs több a tetején. Viszont, ha valaki szeretne dúsítani az alap kínálatot, 25 feltét közül tud még választani magának. Nem feszülnek tehát rá erre az ételre, nem gondolják túl sem a tulajdonosok, sem pedig a pizzakészítő. És vagy ettől, vagy ezzel együtt, a pizza valóban az egyik legjobb, ami a városban kapható. S hogy minden kipróbálásra kerüljön, Pizza Bambini-t kértem (2.690 Ft) egy kevés vargánya feltéttel.

b83c2477-8003-4e31-b796-c28cc590bf1d.JPG

S ha valaki egy hamisítatlan olasz vacsorába akar itt belecsapni, nem csak a fogások, de még a borok között is talál választékot magának, amit nem utolsó sorban, olasz felszolgáló hoz az asztalhoz. Az Olive di Fragola-ban talán csak a kávé nem klasszikus olasz, hanem egy igazán jó, brazil, sötét pörkölésű specialty vonal a Bagira pörkölőjéből, így a vacsora végén nyugodtan rendelje ki magának bárki, meg fogja állni a helyét az olasz életérzés záró pillanataként.

Desszertre viszont már nem futotta az energiámból, viszont ez jó ok tud lenni a visszatérésre. Hiszen az édességek között sem bőséges a kínálat, de minden tétel klasszikus, és megtalálható a sorok között egy sokat ígérő pisztáciás tiramisu. Hiszen ha valamit már régóta tudunk a Fragoláról az az, hogy fantasztikus ízeket hoznak ki a pisztáciából.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://stiledivita.blog.hu/api/trackback/id/tr9215740888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása